Owe Olsson

Jag har den smärtsamma plikten meddela att Silverkarlen, Stenåldersmannen och Rådsfinnaren Owe Olsson stämplade vid den sista kontrollen 2021-09-06.

Fredagsvandrarna var på fjället och vandrade. Uppe på fjället ramlade Owe plötsligt ihop. Hjärt-lung-räddning påbörjades och fjällräddningen tillkallades, men hans liv gick inte att rädda.

Owe har sina rötter strax SO Arvika. I och med värnplikten 1969/70 (om jag minns rätt årtal), blev Owe övertalad av dåvarande Tyraren Malte Larsson att bli Tyrare, samtidigt som Owe valde militäryrket.

Genom åren har Owe visat att han var en mycket duktig tävlingsledare och banläggare. På Värmlands regemente (I 2) hade han i många år funktionen Chef Idrottsdetaljen och det var där han fick visa sin organisatoriska skicklighet. Många är de tillfällen då han bidragit till militära segrar i lag och stafett, men också individuellt inom sporterna orientering och orienteringsskytte.

1975 nere i Linköping arrangerades Armemästerskapen i budkavle. En budkavle med sex man i laget och som var Armens mest prestigefyllda tävling alla kategorier. I 2 ställde bland annat upp med Owe Olsson på näst sista sträckan och mig som avslutare. Den som hade bästa sträcktiden skulle få behålla budkavlen – budkavlen var ovanligt fin denna gång – som laget hade att springa runt med runt halsen. Owe vann sin sträcka och jag min, och vi hade båda en vinstmarginal på 8 sekunder. Vår lagledare Harry Nilsson bad då arrangören om ytterligare en budkavle så vi kunde få varsin, och så blev det.

Innan Owe kom till OK Tyr tävlade han för Deje SF, där han bland annat blev DM-mästare i stafett och i nattorientering. Owe blev 71 år och sörjs bland annat av hustru Marianne, dottern Sara och bonussonen Jonas.

Jag har många goa minnen med Owe.

Suus
// Jonny

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.